Autora: Marcus Baldwin
Data De La Creació: 17 Juny 2021
Data D’Actualització: 10 Febrer 2025
Anonim
Top 10 Foods High In Protein That You Should Eat
Vídeo: Top 10 Foods High In Protein That You Should Eat

Content

Visió general

Les proteïnes que es troben de forma natural en el blat, el sègol, l’ordi i el triticale (una combinació de blat i sègol) s’anomenen gluten. El gluten ajuda aquests grans a mantenir la seva forma i consistència. Les persones que tinguin intolerància al gluten o tinguin malaltia celíaca han d’evitar el gluten en els aliments que mengen. El gluten pot causar una varietat de símptomes en persones sensibles al mateix, inclosos:

  • Mal de panxa
  • inflor
  • diarrea
  • restrenyiment
  • mals de cap

Alguns aliments, com ara pa, pastissos i magdalenes, són fonts evidents de gluten. El gluten també pot ser un ingredient en aliments que potser no us esperareu, com els malví.

Molts malvaviscs produïts als Estats Units només consten de sucre, aigua i gelatina. Això els fa lliures i, en la majoria dels casos, sense gluten.

Ingredients a tenir en compte

Alguns malví es fan amb ingredients com midó de blat o xarop de glucosa. Aquests es deriven del blat. No són sense gluten i s’han d’evitar. No obstant això, moltes marques de malví als Estats Units es fabriquen amb midó de blat de moro en lloc de midó de blat. Això els fa sense gluten.


L’única manera d’assegurar-se completament que els malvaviscs que compra són segurs per menjar és comprovant l’etiqueta. Si l’etiqueta no és prou específica, podeu trucar a l’empresa que les fabrica. Normalment, un producte sense gluten s’etiquetarà com a tal a l’etiqueta de dades nutricionals.

Vés amb compte amb

  • proteïna de blat
  • proteïna de blat hidrolitzada
  • midó de blat
  • farina de blat
  • malta
  • triticum vulgare
  • triticum spelta
  • hordeum vulgare
  • cereal secale

Si no veieu l’etiqueta sense gluten, mireu la llista d’ingredients. Us pot ajudar a determinar si alguns ingredients contenen gluten.

Sigues prudent amb

  • proteïna vegetal
  • aromes naturals
  • colorants naturals
  • midó alimentari modificat
  • sabor artificial
  • proteïna hidrolitzada
  • proteïna vegetal hidrolitzada
  • dextrina
  • maltodextrina

Marques sense gluten

Moltes marques de malví als Estats Units es fabriquen amb midó de blat de moro en lloc de midó de blat o subproductes de blat. Tot i que el midó de blat de moro no conté gluten, llegir les etiquetes continua sent important. Hi pot haver altres sabors o processos de fabricació que puguin contenir gluten. Entre les marques de malvaviscos que afirmen que no contenen gluten a l’etiqueta hi ha:


  • Malvaviscos Dandies de vainilla
  • Malvaviscos del comerciant Joe
  • Campfire Marshmallows de Doumak
  • la majoria de marques de pelussa de malví

Els malvaviscos Kraft Jet-Puffed també no solen tenir gluten. Però, segons un representant de la línia d’ajuda al consumidor de la companyia Kraft, alguns dels seus productes, com els malvaviscos, tenen un 50% de probabilitats de contenir aromes naturals procedents de proveïdors que utilitzen cereals amb gluten. Per aquest motiu, els seus malvaviscos no estan etiquetats sense gluten.

Els malvaviscos inflats amb raig són probablement segurs per menjar per a algú que no té gluten. Però potser no siguin la millor opció per a algú que tingui malaltia celíaca.

Què passa amb la contaminació creuada?

Alguns malvaviscos no contenen gluten, però s’envasen o fabriquen a fàbriques que fabriquen productes que contenen gluten. Aquests malvaviscos poden contenir traces de gluten causades per la contaminació creuada amb altres productes.

Algunes persones amb sensibilitat al gluten poden tolerar aquestes petites quantitats de gluten. Però pot ser que altres persones, com ara les persones celíaques, no puguin menjar-les amb seguretat.


La normativa permet etiquetar els aliments sense gluten si contenen menys de 20 parts per milió (ppm) de gluten. Les traces de gluten, com les causades per la contaminació creuada, són inferiors a 20 ppm. No s’inclouen a les etiquetes de dades nutricionals.

Entre les marques que poden contenir ingredients de contaminació creuada s’inclouen alguns sabors de Peeps, un malví de temàtica festiva, fabricat per Just Born.

Els peeps es fan amb midó de blat de moro, que no conté gluten. No obstant això, algunes varietats es poden elaborar en fàbriques que també produeixen productes que contenen gluten. Si teniu dubtes sobre un sabor en particular, consulteu el lloc web Just Born o truqueu al departament de relacions amb el consumidor. Alguns productes Peeps mostren sense gluten a la seva etiqueta. Sempre són segurs per menjar.

La conclusió

Moltes marques, encara que no totes, de malví als Estats Units no contenen gluten. Alguns malví poden contenir traces de gluten. Aquests poden no ser fàcilment tolerables per les persones celíaques. Les persones amb intolerància al gluten lleu poden menjar marques de malví que no estan etiquetades com a sense gluten.

El gluten pot entrar en productes a través de la contaminació creuada durant el procés de fabricació. Alguns malví també poden contenir ingredients, com ara aromatitzants naturals, que provenen de blat o d’altres grans que contenen gluten.

L’única manera d’assegurar-vos que obteniu malvaviscos sense gluten és comprar aquells que diuen que no contenen gluten a la seva etiqueta. En cas de dubte, també podeu trucar al fabricant per obtenir informació addicional.

Us Recomanem

L’única cosa que Gigi Hadid admet que és horrible

L’única cosa que Gigi Hadid admet que és horrible

Gigi Hadid embla un unicorn màgic d'un humà: é precio a (per això e li paga per modelar, obv), é ba tant ferotge en un ring de boxa (nomé mira) i ap exactament com co...
Menja més, pesa menys

Menja més, pesa menys

El repte de Tamara Tot i que Tamara va créixer menjant porcion petite i evitant menjar bro a, el eu hàbit van canviar quan va arribar a la univer itat. "Tot era cerve a i burrito de nit...